در نقد رفتار غیرحرفهای سخنگوی دولت | مردم منتظر تحقق وعدهها هستند نه رفتارهای نمایشی و ادبیات تحکمی
رویداد۲۴| آرزو فرشید - انتخاب فاطمه مهاجرانی به عنوان سخنگوی دولت از روز اول حاشیه ساز بود و برای دولت هزینه داشت. مخالفان دولت تحمل اینکه یک زن، آن هم زنی که فیلم سخنانش درباره مهرشاد شهیدی و اعتراضات مردمی در فضای مجازی پربازدید بود؛ سخنگوی دولت شود را نداشتند و شروع به هیاهو و انتقاد کردند. ایستادگی دولت پزشکیان پای این انتخاب، اما امیدبخش بود و نوید میداد که دولت پای وعدههایش خواهد ماند.
حالا، اما با گذشت چند ماه از عمر دولت چهاردهم و مشاهده عملکرد خانم مهاجرانی در جایگاه سخنگویی دولت، همه آن امیدها به باد رفته است.
فاطمه مهاجرانی در نشستهایی که با اصحاب رسانه دارد بیش از آنکه پاسخگو باشد، در حال اجرای نمایش است! یک روز سرود «ای ایران» میخوانند، یک روز با ترانه همایون شجریان اشک میریزد، یک روز گوینده مخصوص ناشنوایان را میآورد و .... نقدی به این رفتارها نبود اگر خانم سخنگو در هر یک از جلساتی که برگزار شده خبر خوبی هم برای مردم و رسانهها داشت یا در پاسخ به مطالبهگریها غیر از «صبوری کنید»، «دولت پیگیری میکند»، «این صدا شنیده شده است» و ... حرف بیشتری میزد.
اکنون، اما معلوم نیست که روی زمین ماندن وعدههای انتخاباتی سبب شده، سخنگو ناگزیر باشد جلسات با خبرنگاران را با این رفتارهای نمایشی از سر باز کند یا این سبک خود خانم سخنگو است و قرار است دولت پزشکیان هزینه ادامه آن را بدهند!
بیشتر بخوانید: فاطمه مهاجرانی کیست؟ | همه سوابق اول سخنگوی زن در ایران
ببینید| بغض و اشک خانم سخنگوی دولت با شنیدن این آهنگ!
پاسخ سخنگوی دولت به مطالبه رفع فیلترینگ؛ صبوری کنید
همین دیروز فاطمه مهاجرانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا مخالفان فیلترینگ هم مثل حامیان آن اجازه برگزاری تجمع خواهند داشت یا خیر؛ با لحن و ادبیاتی که موجی از انتقاد به راه انداخت، گفت: این صدا شنیده شده است، دولت پیگیر مطالبات مردمی است و نیازی به لشکرکشی خیابانی نیست.
خانم مهاجرانی درحال از شنیده شدن صدای مردم سخن گفت که گویی مساله فیلترینگ دیروز ایجاد شده و حالا دولت صدای اعتراض مردم را شنیده است. درحالی که سالهاست مردم از این وضعیت اینترنت شاکی بوده و خواهان رفع فیلترینگ هستند. اتفاقا مسعود پزشکیان که حالا رئیس جمهور شده و فاطمه مهاجرانی را سخنگوی دولت خود کرده است، با اتکا به همین وعده رفع فیلترینگ کلی رای جمع کرد. فراموش نکردهایم که برای تحقق این وعدهها گردنش را هم گرو گذاشت.
سخنگوی دولت همچنین تجمع اعتراضی را لشکرکشی خیابانی نامیده است! در حالی که برگزاری اعتراضات اینچنینی قطعا مدنیترین رفتار ممکن برای اعتراضات است و با لشکرکشی خیلی متفاوت است. تشخیص ضرورت برگزاری تجمع اعتراضی نیز با دولت نیست، اتفاقا دولت وظیفه دارد فضای امن و مطمئنی برای برگزاری چنین اعتراضاتی مهیا کند.
مهمتر از همه اینها، اما تغییر لحن و ادبیات سخنگوی دولت در مقابل مطالبات است. خانم سخنگو تا هفته قبل دعوت به صبر میکرد و حالا با تحکم میگوید که نیاز به لشکرکشی خیابانی نیست! این تغییر ادبیات قطعا پیام خوبی به جامعه نخواهد داد. اولین پیام این موضوع برای مردم این است که دولت برنامه مشخصی برای تحقق وعدهها ندارد، از وقت خریدن و دعوت به صبر کردن هم خسته شده و آرام آرام تعارف را کنار خواهد گذاشت تا دریابیم که خبری از تحقق وعدههای انتخاباتی نیست.
در نگاهی خوشبینانهتر، اما میتوان اینطور برداشت که سخنگوی دولت از سر نابلدی و سهوا اینطور پاسخ داده و رفتار میکند. این نابلدی و کجسلیقگی البته توجیه خوبی نیست و سبب نمیشود که اشتباهات مکرر سخنگوی دولت را نادیده بگیریم لذا انتظار میرود که فاطمه مهاجرانی با یک توضیح و عذرخواهی لحن و ادبیات خود را اصلاح کرد و در نشستهای مطبوعاتی آتی رویکردی حرفهایتر داشته باشد.
صحبت نکرده یک صفحه انشا نوشته و رویداد هم مثل اینکه از سر ناچاری آنرا منتشر کرده بدون اینکه حساب کند انتشار اینگونه نظرات که بیشتر به حسادت های زنانه میماند سبب بی اعتبار شدن این منبع خبری معتبر میشود
باید آشکارا فاش کند چه کسانی مخالف تجمع آزاد برای کنار گذاشتن فیلترینگ هستند و به این خانم سخنگو هم باید تذکر داده شود درست صحبت کند.
چرا ۲۲ بهمن یا نمازجمعه لشکرکشی خیابانی نامیده نمی شود چرا راهپیمایی های حکومتی لشکرکشی خیابانی نیست؟
منتقدین خواهان تجمع برای رفع فیلترینگ هستند چون ابتدا هواداران فیلترینگ تجمع کرد آیا اصول گرایان به آن تجمع لشکرکشی خیابانی گفتند؟